Wie ben ik?

U bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar de persoon achter deze website. Mijn naam is Greet Rozema. In de loop van de jaren heb ik een verzameling opgebouwd van meer dan 500 stukken. Uniek is misschien wel dat er niet een voorwerp gelijk is aan de andere. In de verzameling zijn er oa ongeveer 20 verschillende lepelvaasjes. Mocht er een tweede exemplaar van iets ingezameld worden dan probeer ik die te ruilen met een ander stuk. Lukt dat niet, dan verkoop ik het weer.  

“Het lepelvaasje van Opoe” 

Toen ik ongeveer elf jaar oud was, moest ik vaak op opoe passen, want de huishoudster ging dan naar de kerk. Opoe lag in de bedstee en we kletsten heel wat af. Wel moest ze af en toe ook rusten. Ik keek dan wat rond naar al die vertrouwde dingen. Altijd weer had ik bijzondere aandacht voor dat lepelvaasje van draadglas en toen al is eigenlijk mijn verzamelhobby van dit bijzondere glas ontstaan. Ik werd ouder en volgde de opleiding voor lerares huishoudkunde en gezondheidsleer. Dus ik bleef in aanraking komen met serviezen en glaswerk. We leerden hoe en waar alles werd gemaakt, waar het vandaan kwam enz. Dit hoorde je te weten, omdat tafeldekken en interieurverzorging ook bij ons vak hoorden.

Dat lepelvaasje van opoe heb ik niet gekregen, maar heeft wel heel wat teweeg gebracht.  Toen ik weer eens zo’n vaasje bij een antiekzaak zag kocht ik het en daarna nog veel meer.

Mijn verzamelwoede, die is begonnen met “Het lepelvaasje van Opoe” laat ik graag aan u zien. Alles is uitgestald in vitrinekasten en voor de liefhebber vrij te bezichtigen. Wel graag na (telefonische) afspraak.  

Zie bij Collectie voor een overzicht van mijn verzameling.